Annons:

Inrikessatsningen höjde SAS passagerarsiffror i april

SAS nya lågprissatsning inrikes påverkade passagerarsiffrorna positivt i april. SAS-koncernens totala trafik, mätt i betald passagerarkilometer, steg med 2,3 procent jämfört med samma månad i fjol, men kabinfaktorn sjönk med en halv procent till 64,4 procent. Totalt flög 3 miljoner passagerare med bolaget, en ökning med 6 procent.

För Scandinavian Airlines Sverige ökade passagerarantalet med 3 procent, till drygt 545 800. Kabinfaktorn inrikes uppgick till 69 procent, vilket är 6 procent mer än i april 2004 och 9 procent mer än i mars i år.
– Inrikes är mycket tillfredsställande. Nu ska vi använda de lärdomar vi fått att lansera Nya inrikesflyget på vårt Europaprogram, säger Anders Ehrling, vd för Scandinavian Airlines Sverige, till SvD.
Han gläder sig över att kurvorna pekar uppåt på de hårdast konkurrensutsatta destinationerna som Göteborg, Malmö och Sundsvall.
Störst ökning i kabinfaktorn hade Skellefteå med 21 procent, Växjö med 17 procent, Göteborg med 14 procent och Sundsvall med 11 procent.
En svagare utveckling på Europalinjerna ledde till att Scandinavian Airlines Sveriges totala trafik mätt i rpk, sjönk med 9 procent samtidigt som kabinfaktorn ökade med 2 procent.
För SAS-koncernen ökade yielden med mellan 1 och 3 procent under mars och april och bolaget räknar med fortsatt stabilitet jämfört med förra året. Fortsatt överkapacitet och hård konkurrens med pressade priser, leder till försiktiga prognoser för helåret.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024