Annons:

Ny norrman vd för Malmö Aviation

Norrmannen Knut Sohlberg efterträder Per Braathen som vd för flygbolaget Malmö Aviation och styrelseordförande i dotterbolaget Transwede Airways den 1 juni. Senast har Sohlberg varit vd för det norska flygbolaget Braathens.

– Jag har under de månader jag varit vd letat efter en permanent lösning. Eftersom jag är både ägare och styrelseordförande fungerar det inte att även vara vd, säger Per Braathen till SvD.
Knut Sohlberg har verkat inom flygbranschen i 18 år, med Sverige, Norge och Danmark som bas. Hans breda erfarenhet, samt att han efter att SAS köpte Braathens drivit en förändringsprocess, ger honom den erfarenhet Malmö Aviation behöver, menar Per Braathen.
– Vi gör som andra flygbolag just nu, ser över kostnaderna. Processen startade förra hösten och Knut ska se till att vi fortsäter med det arbetet varje dag, säger Braathen till samma tidning.
Om sin nya roll som vd för Malmö Aviation säger Knut Sohlberg i ett pressmeddelande:
– Företaget har en fantastiskt bra produkt och erbjuder fin service till sina passagerare. Jag ser verkligen fram emot att vara delaktig i bolagets anpassning till den förändrade marknadssituationen.
Braathen kommer att fortsätta arbeta aktivt i de båda bolagen, men återgår till rollen som styrelseordförande i Malmö Aviation, enligt pressmeddelandet.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024