Annons:

O´Leary verkar för flygliberalisering i Öst

Ryanairs vd Michael O´Leary uppmanade igår EU att verka för en snabb liberalisering av flygtrafiken inom Balkan och östra Europa, samt att främja turism och ekonomisk utveckling i området.

Flygbolaget som i höst startar nya linjer till Polen och Slovakien, hindras från vidare utveckling österut genom de restriktioner som bilaterala överenskommelser innebär, enligt O´Leary, skriver Financial Times.
I mars föreslog EU-kommissionen att ett gemensamt luftrum mellan EU-länderna ska skapas till 2010. Förslaget har mött positiv respons från såväl medlemsländerna som de statliga flygbolagen och går ut på att man inom detta område ska ha gemensamma regler för hantering av flygtrafik och säkerhet. Kommissionen har också påbörjat förhandlingar om ett gemensamt luftrum med Serbien-Montenegro, Albanien, Kroatien, Makedonien, Kosovo och Bosnien. Ett resultat väntas vara uppnått tidigast vid årsskiftet och målet uppges vara att den interna flygmarkanden ska förlängas till dessa områden, skriver Financial Times.
O´Leary hävdar dock att det är meningslöst att driva förhandlingar med regeringar om liberalisering österut, eftersom västeuropeiska länder med statliga flygbolag kommer att gå emot förslaget.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024