Annons:

Trängselavgifter hotar lågprisflyget

Trängselavgifter på Arlanda kan leda till att lågprisflyg och regionalflyg tvingas bort från de mest attraktiva starttiderna. Därför tvekar riksdagens trafikutskott inför ett nytt system för fördelning av så kallade slottider.

Trafikutskottet överväger att ändra dagens system så att starttider på Arlanda under peaktid morgon och kväll ska kosta betydligt mer än starttider under andra delar av dygnet. Ett sådant system skulle leda till ökad konkurrens och att avgångarna sprids över dagen så flygplatsens banor utnyttjat bättre, rapporter DN.
Risken är att regionalflyget, vars linjer till Arlanda är viktiga för regionen, samt lågprisflyg tvingas bort från de attraktiva tiderna, något som uppmärksammats av socialdemokraterna.
Därför vill s-ledamöterna i trafikutskottet utreda konsekvenserna noggrant av ett nytt slotsystem innan beslut fattas. Miljöpartiet och vänsterpartiet är positiva och menar att höjda avgifter på attraktiva starttider skulle innebära att Arlanda kan ta hand om allt flyg från Bromma.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024