Annons:

Tysk blir chef för Airbus

För första gången får flygplanstillverkaren Airbus en högsta chef som inte är fransman. Tysken Gustav Humbert, blir efter hård maktkamp mellan de båda länderna, ledare för det europeiska företaget.

Airbus tidigare chef Noel Forgeard, har med stöd av Franska regeringen försökt bli ensam om högsta ledarskapet för huvudägaren EADS, men efter protester från tyskt håll i form av Daimler Chrysler, har han tvingats backa, skriver SvD. Numera delas ledaruppdraget mellan Forgeard och tysken Thomas Enders, medan Gustav Humbert blir högsta chef för Airbus.
Samtidigt fortsätter kampen om kunderna mellan Airbus och Boeing. Boeing är på frammarsch med storordrar på 737 och det nya planet 787. Airbus håller nu på att ta fram konkurrenten A 350, som dock förutsätter det statliga lån som USA anser har subventionerat Airbus expansion. EU:s kommissionär Peter Mandelson föreslår nu USA en begränsning i statslånen till Airbus, men inställningen har hårdnat ytterligare från USA:s sida och ett stöd till nya A 350 kan utlösa en handelsstrid, skriver SvD.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024