Annons:

Shoppare skapar Polenfeber

Det råder Polenfeber i södra Sverige. EU-inträdet har lett till en våg av shoppande svenskar som reser över Östersjön och polacker som i sin tur arbetspendlar till Sverige. Trycket är så stort att fartygen nästan inte räcker till.

FÄRJESTATISTIKEN FÖR 2004 mellan Sverige och Polen är mumma för Stena Line, Unity Line och Polferries – de tre rederier som trafikerar dessa rutter.
Totalt steg passagerartrafiken med 16 procent, medan biltrafiken ökade med hela
33 procent.
– Polentrafiken utvecklas väl och har gjort så i flera år för Stena Lines del. Uppgången nu beror på ett ökat intresse hos svenskar att handla i Polen samt att polackerna ökar sitt resande till Sverige, säger Stena Lines informationschef Joakim Kenndal.
Stena Line är marknadsledare i Polentrafiken med sin Karlskrona-Gdynialinje, där 420 000 passagerare reste förra året, en ökning med 9 procent. Antalet bilar ökade med 21 procent. Under första kvartalet i år ökade antalet bilar med 69 procent jämfört med samma period förra året (före Polens EU-inträde).
– Biltrafiken har ökat över förväntan. Inte minst från den polska sidan såg vi en kraftig ökning under årets tre första månader, 70 procent fler bilar, säger Kenndal.
De generösa tullreglerna efter EU-inträdet är en orsak till sydsvenskarnas faiblesse för Polen. Men det handlar inte bara om alkohol och cigaretter, utan även om byggmateriel och vitvaror. Svenskar upptäcker också att det är avsevärt mycket billigare att köpa glasögon hos optiker, laga tänderna och klippa håret i Polen än i Sverige.
Joakim Kenndal framhåller också att destinationen Gdynia passar flera olika kategorier turister. De shoppingsugna går loss i Gdynias butiker, medan andra söker nöjesmetropolen Sopot och medeltidsstaden Gdansk en stenkast bort.
Stena Lines bekymmer är snarast att fraktkapaciteten inte räcker till. Lastbilar får stå på väntelista trots att rederiet satte in en extra färja, Stena Nordica, fjol. Nu byggs Stena Baltica om för att ge mer plats för frakt.
I NYNÄSHAMN HAR statliga polska rederiet Polferries uppgraderat sig med en nyare färja på linjen Gdansk-Nynäshamn. I sydligaste Skåne på linjen Ystad-Swinoujscie tampas Polferries mot Unity Line, som delägs av polska staten och Euroafrica Shipping Line. Unity Line, som etablerade sig 1995 med nybyggda universalfärjan Polonia, är nästan dubbelt så stora på linjen som Polferries. Förra året steg passagerarsiffrorna med 20 procent till 237 000. Biltrafiken ökade med 32 procent. Då hade rederiet förstärkt linjen med ytterligare en ropaxfärja. Trots detta brottas Unity Line med samma problem som Stena: Det är fullt på fraktdäck på frekventa transportdagar.
– Polens inträde i EU har ökat rörligheten för både personer som varor. Denna utveckling ser ut att fortsätta, men hur stark den tillväxten får vi se så småningom, säger Lars Ove Forsberg, vd för Pol-Line, ombud för Unity Line i Sverige.

Kommentarer är stängda.