Annons:

Tidigare Braathenschef tar över efter Braathen

Tidigare -Braathenschefen Knut Solberg tar över rodret i Malmö Aviation. Ett vd-byte som kom oväntat bara knappt två -månader efter det att ägaren Per G Braathen själv tagit över vd-posten från Ulf Axelsson.

– Jag hade bestämt mig för att sitta kvar som vd tills jag fann rätt person och det gjorde jag snabbare än väntat. Men jag fortsätter som arbetande styrelseordförande och kommer att jobba med kommersiella frågor, säger Per G Braathen.
Redan när Per G Braathen -tillträdde i mars påbörjades ett förändringsarbete med målet att -bibehålla servicen till kunderna och samtidigt effektivisera kraftigt internt och reducera kostnader.
– Förändringsarbetet kommer nu att intensifieras. Malmö -Aviation har inte tjänat pengar de -senaste åren. Det måste vi rätta till, säger Knut Solberg.
Han ser redan innan tillträdet två generella åtgärder som måste genomföras, kostnadsreducering och översyn av linjenätet.
– Mest fokus i starten får effektivisering och reducering av kostnaderna, som är för höga i dags-läget. Men hela linjestrukturen, var och när flygbolaget flyger, ska vi gå igenom och bli effektiva som -möjligt för att öka intäkterna. Jag ser redan nu att vi håller flygen i luften för lite.
Kommer du att lyckas att uppnå målet att gå med vinst redan i år?
– Ja, vi kan kanske gå med -marginell vinst i år. Men först nästa år får vi full effekt av förändringsarbetet.
Enligt Per G Braathen föll -valet på Solberg tack vare hans långa -erfarenhet från flygbranschen samt att han har erfarenhet av -arbete i såväl Sverige, Norge och Danmark, vilket är viktigt med tanke på att flyg- och resebranschen blir allt mer skandinavisk.
Knut Solberg, som var en av -arkitekterna bakom samman-slagningen av SAS och Braathens, har jobbat 19 år inom flygbranschen, varav merparten på SAS. Hans sista två chefsjobb var som vd för SAS Commuter och vd för norska Braathens.
– Jag har varit med om nödvändiga förändringsprocesser tidigare, bland annat i Braathens, som nu måste göras i Malmö Aviation.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024