Annons:

Unga kvinnor vanligaste färjeresenärerna

Myten om den typiska färjeresenären kan nu avlivas. De flesta som tar färjan till Stockholm är kvinnor i 25-årsåldern som vill roa sig, inte äldre lätt berusade män, visar en färsk rapport.

Rapporten, som kallas ”Regionalekonomiska effekter av färjeresenärer i Stockholm,” presenterades vid en presskonferens igår av finansborgarrådet Annika Billström.
– Det är bra att vi kan visa upp siffror på hur resenärerna ser ut. Då kanske vi slipper en massa påhopp, sa Jan Kårström, vd för Viking Line, enligt DN.
Enligt rapporten är den vanligaste kategorin resenärer kvinnor mellan 21 och 30 år, varav de flesta lever i parförhållanden och har bra ekonomi. Deras besök i Stockholm varar i två dagar och en dryg tusenlapp läggs under vistelsen på nöjen och shopping.
Rapporten bygger på intervjuer av 1000 färjeresenärer i Nynäshamn, Frihamnen, Siljaterminalen och Vikingterminalen inom tidsperioden juli till november i fjol.
Av rapporten framgår också att resenärer från Finland och de baltiska länderna konsumerar 2,9 miljarder under besöket, och därmed står för en fjärdedel av besöksnäringens omsättning i Stockholm. Totalt passerade 11 miljoner passagerare via Stockholms hamnar i fjol och siffran väntas stiga till 12 miljoner i år enligt rapporten.

Kommentarer är stängda.