Annons:

Fler flög med SAS i maj

SAS-koncernens totala passagerartrafik steg i maj med 4,1 procent jämfört med samma månad i fjol. Kabinfaktorn ökade med 0,6 procentenheter till 65,5 procent. För dotterbolaget Scandinavian Airlines Sverige steg antalet passagerare med 8 procent till 576 000 och kabinfaktorn ökade med 7,3 procentenheter.

Mätt i betalda passagerarkilometer sjönk trafiken för SAS Sverige med 1 procent och kapaciteten är 13 procent lägre än samma månad i fjol.
Kabinfaktorn inrikes ökade med 7,2 procent till 70 procent, jämfört med samma månad i fjol.
– Det här är andra månaden med Nya Inrikesflyget och andra månaden i rad med stora framgångar på marknaden. Så när våra konkurrenter drar ner på kapaciteten så gör vi tvärt om och ökar avgångarna mellan Stockholm och Göteborg från och med augusti, säger Anders Ehrling, vd för SAS Sverige i ett pressmeddelande.
Också för Europatrafiken ökade kabinfaktorn med 7,2 procent i maj. Den pågående snowflakekampanjen har gett 7000 bokningar på en vecka, vilket är rekord. Och inom kort lanseras nya biljetter i Europa.
För Scandinavian Airlines ökade yielden i april med 14 procent, jämfört med samma månad förra året, vilket bland annat beror på den tidiga påsken. Indikationer för maj pekar mot en bättre yield än under maj i fjol, skriver TT.
Om situationen för SAS-koncernen framöver säger Sture Stölen, chef för investerarrelationer, till SvD:
– Marknaden är mer stabil och det sker en viss tillväxt. Men det finns fortfarande risk för att andra aktörer startar nya linjer och späder på den överkapacitet som redan finns.
Ökande olje- och bränslepriser utgör ett fortsatt orosmoment för flygbolaget, även om kostnaderna just nu är täckta.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024