Annons:

Tillslag från kartellmyndigheten hos tyska flygbolag

Den tyska kartellmyndigheten slog i veckan till mot ett flertal tyska flygbolag, efter att tyska resebyråföreningen anmält misstanke om att bolagen kommit överens om att säga upp agentavtalen till resebyråerna. Efteråt gjorde TUI en helomvändning genom att förlänga provisionen på dotterbolaget Hapagflys biljetter fram till oktober 2006.

Kartellmyndigheten har inte namngivit flygbolagen, men Air Berlin, LTU, Hapagfly och Thomas Cook´s Condor, har enligt e-tid.com bekräftat att en razzia gjorts hos dem, samtidigt som de nekar till anklagelserna. Enligt Flygtorget rör det sig om ett 10-tal flygbolag och researrangörer som sagt upp alla agentavtal till den sista oktober i år och det tyska branschförbundet ASR menar att det inte kan vara en tillfällighet att de gjort detta samtidigt.
Igår meddelade TUI att Hapagfly låter resebyråerna behålla en ersättning för varje försåld biljett fram till oktober 2006. Enligt Flygtorget vill flygbolaget göra gällande att man aldrig tänkt ta bort ersättningen utan velat diskutera en ny nivå.
Omkring 3000 tyska resebyråer har tvingats lägga ned sin verksamhet under de senaste åren. Av dem som finns kvar har många stora svårigheter, däribland de stora resebyråkedjorna som tvingas till ständiga nedskärningar i verksamheten, uppger Flygtorget.
Kartellmyndigheten uppger enligt e-tid.com att utredningen av flygbolagens verksamhet väntas ta åtskilliga veckor eller månader och att om anklagelserna visar sig vara berättigade riskerar de böter på upp till 700 miljoner euro.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024