Annons:

Rekorddyr råolja kan ge dyrare semesterresa

Om det höga bränslepriset håller i sig riskerar semesterresenärerna att drabbas av höjda biljettpriser. Priset på råolja låg igår på rekordnivån 59,18 dollar per fat och flygbolagen kan enligt uppgift tvingas höja sitt bränsletillägg redan innan sommaren är slut.

– Om det höga bränslepriset håller i sig kan vi inte utesluta en höjning, säger SAS-chefen Sture Stölen till TT.
Bränslet utgör en femtedel av flygbolagens totala kostnader och prisändringar har stor betydelse för om bolagen tjänar några pengar eller inte. Något beslut om höjt bränsletillägg har dock ännu inte fattats av de flygbolag TT talat med.
– Det råder en sådan överetablering att vi knappast kan räkna med att biljetterna någonsin kommer att bli billigare än vad de är nu, säger Harald Rosén, generalsekreterare för branschorganisationen Svenskt Flyg till samma källa.
Om beslut måste fattas om att höja bränsletillägget kommer det hos Malmö Aviation inte att leda till dyrare biljetter förrän till hösten, enligt Per G Braathen, styrelseordförande och ägare av bolaget. Sture Stölen på SAS uppger dock att det bara tar en månad för priset att höjas efter att ett beslut fattats av bolaget om prishöjning.
Harald Roséns råd till semesterresenärerna är därför att boka resan redan nu.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024