Annons:

Ny ledning för Fly Me

En ny ägargrupp tog vid gårdagens extra bolagsstämma över förlusttyngda Fly Me och en ny styrelse valdes. En förändrad strategi anses nödvändig för att snabbt vända de negativa siffrorna.

De nya ägarna isländska Burdaras, norske finansmannen Christen Agers Cognition, FONS, Maersk Stirling och Franco Fedeli kontrollerade 85 procent av rösterna under gårdagens stämma där en helt ny styrelse valdes. Tillsammans äger gruppen 28 procent av rösterna i bolaget.
I den nya styrelsen ingår Franco Fedeli, Björn Olegård för Cognition, Einar Tor Sverrisson och advokat Staffan Edh som valdes till ordförande.
– Vi var tvungna att agera snabbt. Bolaget blöder kraftigt och det är osäkert hur det gått annars, angav Franco Fedeli för DI som förklaring till att den gamla styrelsen sparkades.
I den nya strategi som ska vända Fly Me till vinst ingår ett samarbete med Maersk Stirling och eventuellt Fly Nordic, där trafiken synkroniseras för att bli mer effektiv. En försäljning till Maersk Stirling är ett också ett alternativ för att utveckla Fly Me.
Fly Me:s egna flotta ska utökas från fyra till mellan 8-10 plan och planer finns på hur kapital kan tas fram för ändamålet.
Linjer med låg beläggning och dålig utvecklingspotential skall enligt den nya ledningen läggas ned.
Tanken är att Fly Me genom den nya strategin ska bli en slagkraftig konkurrent till Ryanair och de andra dominerande lågprisflygen i Europa, skriver DI.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024