Annons:

160 döda i ny flygkrasch i Venezuela

Samtliga 160 ombord omkom när ett colombianskt passagerarplan störtade i Venezuela igår. Lågprisbolaget West Carribean har tidigare straffats för att ha brutit mot säkerhetsrutinerna och drabbades nyligen av en annan dödsolycka.

Charterplanet, av modell McDonnell Douglas MD-82, var på väg från Panama till franska Martinique i Västindien. Efter att först ha fått problem med en motor och sedan ytterligare en, förlorade planet hastigt höjd och slogs i bitar när det kraschade i otillgänglig bergstrakt nära colombianska gränsen.
Samtliga passagerare ombord var fransmän bosatta på ön Martinique i den karibiska övärlden, enligt den franska motsvarigheten till Luftfartsverket, uppger SvD.
Lågprisbolaget West Carribean uppges ha ekonomiska problem och brister i säkerheten har tidigare uppmärksammats. I mars omkom 8 personer vid en annan olycka strax efter start.
– Bolaget har flera gånger bötfällts för övervikt och för brister i utbildningen av personalen, sade chefen för den colombianska luftfartsmyndigheten, Eduardo Montealegre, till Reuters, enligt DN.
Franke transportministern Dominique Perben uppger dock att det plan som kraschade igår nyligen klarat en säkerhetskontroll.

Kommentarer är stängda.