Annons:

Helios Airways förlorar charterkontrakt

Flygkraschen utanför Aten för en vecka sedan orsakades av ett snabbt lufttrycksfall i planet. Det bekräftas i en första rapport om olyckan, som offentliggjordes igår. Flygbolaget Helios Airways förlorar efter haveriet kontrakten med flera charterarrangörer.

Uppgifter från utredaren Akrivos Tsolakis, pekar på att en manlig steward med viss flygutbildning försökt manövrera planet efter att piloterna slagits ut av ett katastrofalt tryckfall, och två gånger försökt skicka en nödsignal. Planet hade då gått på autopilot i flera timmar. Det föll efter att bränslet tagit slut.
Det är fortfarande ett mysterium hur tryckfallet kunde uppstå så snabbt och dramatiskt, skriver TT.
SAS Technical Services har nu fått i uppdrag av cypriotiska Helios Airways att kontrollera bolagets resterande två 737:or. Arbetet inleddes igår, måndag, på Arlanda.
Som ett resultat av flyghaveriet säger TUI Polska, TUI Swiss, Hotelplan Schweiz med flera charterarrangörer, upp sina avtal med flygbolaget, uppger Flygtorget.se.
Engelska och holländska arrangörer avvaktar Luftfartsmyndighetens rapport, liksom norska Star Tours. Schweiziska luftfartsmyndigheten överväger att dra in flygbolagets landnings- och överflygningstillstånd.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024