Annons:

Fler tar färjan till kontinenten för bilsemester

Många svenskar har i sommar valt att ta färjan till kontinenten för att ha bilsemester. På Stena Lines linje Göteborg - Kiel ökade antalet fordon med 10 procent i juli, jämfört med samma månad året före, vilket innebär rekord.

Störst ökning noteras bland svenska och norska bilresenärer på väg ut i Europa, men antalet turister som reser från bland annat Tyskland och Holland till Skandinavien ökar också.
– Inte sedan 1997, då tax-free fortfarande fanns, har vi haft så många personbilar ombord under juli månad. Även sett till utvecklingen från början av året märker vi en positiv trend när det gäller bilresenärer, säger Ragnar Johansson, linjechef för Göteborg-Kiel på Stena Line, i ett pressmeddelande.
Även på linjerna Trelleborg-Rostock och Trelleborg-Sassnitz, som trafikeras av Scandlines, ökade antalet bilar i juli, med 9 respektive 4 procent. På linjen Karlskrona-Gdynia var ökningen 6 procent jämfört med juli i fjol.
Enligt en Sifo-undersökning utförd av Stena Line före sommaren kan 77 procent av svenskarna tänka sig att resa, eller har rest på bilsemester i Europa eftersom det är ett flexibelt och enkelt sätt att resa på. Av dem tycker 46 procent att färja är det bekvämaste sättet att ta sig till kontinenten, enligt undersökningen.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024