Annons:

NextJet och EEE i konkurrens på Arlandalinje

Enligt Rikstrafikens upphandling skulle NextJet bli operatör på linjen Sveg-Arlanda från och med november, men nu planerar den nuvarande operatören EEE, att fortsätta flyga, med mellanlandning i Mora, utan stöd från Rikstrafiken.

Beslutet innebär att European Excecutive Express enligt upphandlingsreglerna måste flyga i 6 månader med två rundturer om dagen.
NextJet tänker dock fortsätta flyga ändå:
– Vi kommer att köra Sveg-Mora-Arlanda utan statligt stöd eftersom EEE också skall flyga. Vi har talat med kunderna och flygplatserna och känner att vi har stort stöd för detta, säger delägaren Magnus Ivarsson till Flygtorget.
EEE:s vd Martin Lindskog säger till Flygtorget att flygbolaget vill fortsätta linjen till Sveg eftersom man investerat en hel del. Om konkurrensen från NextJet säger han:
– Sverige är ett fritt land. No hard feelings!
På linjen Sveg-Arlanda finns knappt 5000 årsresenärer, vilket innebär knappt 10 passagerare om dagen per bolag om de får hälften var.
I Rikstrafikens upphandling fick NextJet även linjen Arlanda-Hagfors-Torsby, som tidigare trafikerats av EEE. Linjen Pajala-Luleå gick till det lokala flygbolaget Nordkalottflyg, medan EEE blev utan linje i upphandlingsomgången.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024