Annons:

Europakommissionen begränsar stöd till nystartade flygbolag

Riktlinjer för det ekonomiska stöd som regionala flygplatser får ge till nystartade flygbolag har formulerats av Europakommissionen. Orsaken till reglernas uppkomst ska vara ett bråk med flygbolaget Ryanair.

Europakommissionen har upprättat riktlinjer som begränsar det ekonomiska stöd regionala flygplatser får ge till nystartade flygbolag.
Direktiven ska ha tillkommit på grund av ett bråk med Ryanair angående det stöd flygbolaget fick från den belgiska flygplatsen Charleroi, enligt Travelmole.
Europakommissionen tyckte att uppgörelsen mellan bolaget och flygplatsen, vilken innebar att Ryanair fick 90 procent av sina kostnader under femton år av flygplatsen, var olaglig. Ryanair beordrades att återbetala 2,7 miljoner pund. Fallet behandlas nu i Europadomstolen.
Riktlinjerna innebär att ekonomiskt stöd kan ges i tre års tid och får högst utgöra 50 procent av bolagets kostnader under det första året. Stödet får heller inte överstiga 30 procent av flygbolagets totala kostnader. I fattigare områden kan stödet ges i fem år och uppgå till 40 procent av kostnaderna.
Ryanair tycker att restriktionerna ger privatägda flygplatser en orättvis fördel, då de endast gäller de offentligt ägda flygplatserna.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024