Annons:

Ekobrottsling pekas ut som ägare till Eastjet

En känd ekobrottsling pekas ut som drivande bakom lågprisflygbolaget Eastjet som sedan förra hösten flyger på Thailand. Han åtalades på tisdagen för överträdelse av näringsförbud. Den 41-årige mannen häktades i juli misstänkt för inblandning i en 25-miljonersskupp mot ett lager med italienska märkeskläder i Varberg, rapporterar Metro.

I samband med detta genomfördes en husrannsakan mot Eastjet. Polisen fann då flera handlingar som enligt åklagaren bevisar att 41-åringen varit chef för företag. Det rör sig enligt Metro om visitkort, kontrakt och stämmoprotokoll. I 41-åringens kalender finns anteckningar och kalkyler avseende företagets resor till Thailand. Mannen är tidigare dömd för häleri-, narkotika- och vapenbrott samt befanns skyldigt till grovt skattebrott och fick fem års näringslivsförbud.
Företrädare för Eastjet har i förundersökningen förnekat att bolaget har ägarkopplingar till ekobrottslingen. Metro har inte lyckats nå Eastjets vd Robert Perik för en kommentar.
Eastjet är ett så kallat virtuellt flygbolag som hyr in flygplan från Orient Thai Airlines. Bolaget uppmärksammades när Orient belades med flygförbud i Danmark, eftersom flygplanen inte uppfyllde danska regler.

Kommentarer är stängda.