Annons:

Finnair förnyar flygplansflottan

Finnair förnyar sin flygplansflotta med 12 Embraer 170-plan. Det första planet invigdes med en flygningHelsingsfors - Stockholm-Arlanda - en av flera skandinaviska rutter som ska trafikeras med den för Finnair nya flygplanstypen.

De brasilianska Embraerplanen ska ersätta Finnairs MD 80-flotta, som i dag trafikerar linjerna mellan Sverige och Finland under off-peaktid. Det nya planet med 76 sittplatser är både billigare i drift och miljövänligare.
– Våra flygkostnader minskar med 40 procent med Embraer jämfört med flygtypen Airbus 319. Mitt på dagen har våra nuvarande plan på Stockholmstrafiken inte haft så hög beläggning, så vi kan minska antalet platser per flyg utan problem, säger Finnairs informationsdirektör Christer Haglund.
De nya mindre jetplanen ökar flexibiliteten och möjliggör även nya rutter, som inte skulle vara lönsamma med större flygplan samt även fler frekvenser på redan existerande rutter. Något ökad frekvenstäthet är dock inte planerad i dagsläget på linjerna från Stockholm och Göteborg.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024