Annons:

EEE fick rätt i flygtvist

Flygbolaget EEE fick rätt i länsrätten. Rikstrafiken har inte behörighet att bedöma ett företags ekonomiska förutsättningar utan kan bara pröva om ett flygbolag uppfyller de formella kraven på ett lufttrafikföretag.

Rikstrafiken stod fast vid beslutet att flygbolaget Next Time Jet skulle få uppdraget att flyga på linjen mellan Sveg och Arlanda. Flygbolaget skulle som enda aktör på linjen få statsstöd på 21 miljoner kronor. Detta trots att EEE redan i juni anmält att man avser att trafikera samma linje, med mellanlandning i Mora. Rikstrafiken anmärkte på EEE:s ekonomiska status som grund för sitt beslut.
Länsrätten menar att Rikstrafiken endast kan pröva om ett flygbolag uppfyller de formella krav som ställs på ett lufttrafikföretag. Rikstrafiken har inte rätt att bedöma flygbolagets ekonomiska förutsättningar. Länsrätten upphäver därmed beslutet och Rikstrafiken ska ompröva EEE:s anmälan.
– Vi räknar med att trafikera både Mora och Sveg från och med den 31 oktober, säger EEE:s vd Martin Lindskog enligt Mora tidning.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024