Annons:

Tallinns flygplats rustas upp

Antalet resenärer som passerar Tallinns flygplats har trefaldigats under de senaste fem åren. Flygplatsen ska nu byggas ut och säkerheten ökas i en ombyggnation för en halv miljard kronor.

Antalet resande som under året passerar flygplatsen i Tallinn beräknas uppnå 1,4 miljoner. Det är tre gånger fler än för fem år sedan. Flygplatsen ska därför byggas ut.
År 2008 ska flygplatsen vara på europeisk toppnivå, efter en ombyggnation för cirka en halv miljard. Runt 80 procent av pengarna kommer från EU, om beslutet går igenom.
Under en första etapp åtgärdas landningsbanor, avisning och service. Under den andra och sista etappen åtgärdas flygterminalen som ska rustas upp och utökas med nio flygutgångar och tre bussutgångar. Terminalen kommer att bli 13 000 kvadratmeter större.
Skilda väntsalar för resenärer från EU- och Schengenområdet och de med pass från övriga länder inrättas. Effektivare videoövervakning planeras och avisningen ska förbättras med hjälp av temperatursensorer, allt för att öka säkerheten, enligt DI.
13 flygbolag flyger i dag från Tallinn till 21 europeiska städer.

Kommentarer är stängda.