Annons:

Ryanair planerar trots allt nya Sverigelinjer?

Trots hotet om att lägga ner alla framtidsplaner på nya linjer till Sverige verkar planerna leva kvar hos Ryanair. I dag presenterar Ryanair sitt halvårsresultat och Michael O'Leary tog vid ett pressmöte tillfället i akt att attackera SAS som flaggat för vinst.- Om SAS når vinst i år så är det tillfälligt. Det enda SAS är bra på är att förlora pengar. Ett gäng fårskallar skulle kunna driva bolaget bättre, säger han.

– SAS kan inte göra pengar trots att det är ett av de flygbolag som har de högsta flygpriserna i Europa. De borde införa en lågkostnadsmodell, reducera priserna och vara mer effektiva. Då skulle de kunna erbjuda sina kunder lägre priser. Titta bara på Ikea. Det företaget blev inte till vad det är i dag genom att ta ut de högsta priserna för möbler. Det handlar om att sänka priserna och på det sättet få kunderna, säger Ryanairs Michael O’Leary som planerar att utöka antalet linjer till Skandinavien.
Trots hotet om att inte starta nya linjer till Sverige på grund av den nya flygskatten kommer flygbolaget enligt O’Leary att starta två nya linjer till Sverige.
– Vi kommer att presentera flera nya destinationer i Skandinavien nästa sommar, men jag kan inte säga var i dagsläget. Till exempel blir det två nya linjer till Sverige nästa vår, säger O’Leary.
Enligt honom ska ett flygbolag vara som en lågprisbusslinje.
– Vi försöker spränga bort bilden av flygresan som ett slags orgasmisk upplevelse som branschen skapat och sedan tar enormt mycket betalt för, säger O’Leary.
De framtida intäkterna ska i stället komma från kringförsäljning.
– Varje år har vi givit bort 25 procent av våra biljetter gratis, i år blir det 35 procent och nästa år 45 procent. Det är en process som sker gradvis. När vi hittar andra intäkter än biljetter så kan vi successivt öka antalet gratis flygbiljetter, säger O’Leary till DI.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024