Annons:

East Jet-resenärerna får inte pengarna tillbaka

Länsrätten i Göteborg har beslutat att Skatteverket gjorde rätt när de tömde East Jets konton. Pengarna skulle enligt East Jet ha använts till att återbetala resenärer.

De cirka 2 000 resenärer som förlorade pengar genom att köpa biljetter från East Jet får inte sina pengar tillbaka. Länsrätten i Göteborg har beslutat att Skatteverket gjorde rätt när de betalningssäkrade 1,9 miljoner kronor från researrangörens konton, pengar som var avsedda för återbetalningar till resenärerna.
East Jet lade för ungefär en månad sedan ned sitt bolag och hade lagt undan 1,7 miljoner kronor för att kunna betala tillbaka de resenärer som köpt biljetter till Thailand.
Skatteverket krävde dock att SEB skulle föra över de pengar som fanns på East Jets konton till Skatteverket, vilket banken gjorde. East Jets vd hävdade att detta var olagligt och att pengarna tillhör resenärerna.
– Vi anser att det finns sannolika skäl för att Skatteverket kommer att påföra bolaget arbetsgivaravgifter och skattetillägg med ett belopp i storleksordningen drygt 1,9 miljoner kronor, säger rådman Claes Linder.
Utslaget är ingen dom utan ett beslut och kan överklagas. Länsrätten har endast tagit ställning till huruvida Skatteverket hade rätt att betalningssäkra pengarna. Enligt Linder finns det påtaglig risk att East Jet inte kommer att betala sina skatteskulder.
– Skälen för betalningssäkring måste anses överväga det intrång eller men i övrigt som åtgärden kan innebära för bolaget. Skatteverket får därför anses ha haft fog för sin framställning om betalningssäkring, säger Linder enligt DN.

Kommentarer är stängda.