Annons:

Flyget i Europa klarar sig bra

Trots bränslepriset har flera europeiska bolag redovisat mycket goda resultat. Luftfartsverket höjer den beräknade passagerarökningen för året till fem procent.

SAS, Lufthansa, British Airways, Ryanair, Ari France/KLM och Finnair har alla presenterat bättre resultat under den senaste tiden. Effektiviseringar, besparingar och ökad efterfrågan är förklaringen. Hela flygmarknaden växer, inklusive chartern.
– Det europeiska flyget mår ganska så bra trots de skyhöga bränslepriserna. Det finns en hel del bolag som tjänar pengar, medan några bolag, exempelvis Alitalia, är lite krassliga, säger Luftfartsverkets, LFV, marknadsdirektör Dan Lundvall.
Antalet passagerare beräknas av LFV att öka med upp till fem procent i år. Tidigare räknade man med en ökning på fyra procent för året.
– Vi hade en ökning med åtta procent i september och fem procent i oktober. Jag tror att vi har missbedömt styrkan i konkurrensen så det kan mycket väl bli en ökning med fem procent för helåret, säger Lundvall, enligt SvD.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024