Annons:

Dalabanan måste rustas upp

Järnvägsförbindelsen Dalabanan är i stort behov av upprustning. Därför har 13 kommuner bildat en intresseförening för att verka för ytterligare satsningar.

Dalabanan är järnvägsförbindelsen mellan regionen Dalarna/Västmanland och Stockholm. 1,4 miljoner resor görs på Dalabanan varje år och resandet har under de senaste åren ökat. Eftersom resandet ökar och investeringarna inte hållit takten är problemen nu stora med förseningar och trängsel på spåret. 13 kommuner längs Dalabanan har därför bildat en intresseförening för att få Dalabanan upprustad.
Intresseföreningen har undersökt möjliga trafikupplägg, vilka åtgärder som skulle krävas för att dessa upplägg skulle kunna genomföras och vilka effekter detta skulle ha på regionen.
Enligt intresseföreningen behöver dagens åtta avgångar utökas till närmare 20. Restiden behöver också kortas. För att uppnå detta anser föreningen att såväl stationer som räls måste byggas ut för smidigare tågmöten och banan måste också anpassas till snabbare trafik.
300 miljoner kronor finns anslagna för en upprustning, men Dalabanans intressenter menar att detta inte räcker i ett långsiktigt perspektiv. Ytterligare 2,29 miljarder kronor behövs enligt Dalabanans Intressenter för att förbättra sträckan mellan Uppsala och Mora.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024