Annons:

Strejkvarsel för Scandlines

Fyra av Scandlines färjor till Danmark och Tyskland stannar på nyårsafton om Sjöbefälsförbundets krav inte godkänns. Förbundet har varslat om strejk.

Sjöbefälsförbundet har varslat Scandlines om strejk. Facket kräver en löneökning på tre procent men erbjuds en procents ökning. Medlemmarna är nyckelpersoner såsom befälhavare och maskinbefäl på färjorna, vilket gör att en strejk skulle leda till stillastående färjor.
Strejkvarsel gäller fartygen Aurora som trafikerar Helsingborg-Helsingör och tre Tysklandsfärjor vid namn Götaland, Skåne och Trelleborg som går från Trelleborg till Travemünde, Rostock och Sassnitz.
Strejkvarslet riktas enbart mot Scandlines eftersom facket inte fått igenom ett lokalt avtal där. Men det centrala avtalet är inte klart heller.
– Facket använder det lokala kravet mot Scandlines som en påtryckning för att få igenom det centrala avtalet. Det har vi sett många gånger förut. Vi är vana vid deras strejkvarsel, säger Robert Åkerlund, personaldirektör för Stena Line-gruppen där Scandlines ingår, enligt DN.

Kommentarer är stängda.