Annons:

City Airline lägger ned Bergenlinje

City Airline lägger ned sin nya flygrutt mellan Göteborg och Bergen efter bara två och en halv månaders drift. För få passagerare har gjort att linjen varit olönsam. Möjligheten att återuppstarta linjen till våren eller sommaren kvarstår dock.

Den 31 oktober startade Göteborgsflygbolaget City Airline en ny linje mellan Göteborg och norska Bergen. Direktlinjen skulle trafikeras dagligen, med undantag för lördagar. Den 15 januari är det dessvärre slut på flyglinjen. Flygningarna, som haft 37 platser, har i genomsnitt bara haft 15 passagerare och satsningen har därmed varit en förlustaffär från början.
Det är dock inte omöjligt att City Airline dyker upp igen på rutten då flygbolaget före jul ingick i ett code share-samarbete med SAS.
– Man kommer att utvärdera en nyetablering av rutten till våren. Marknaden är mycket bättre under sommarhalvåret och det kan därför vara lättare att arbeta upp en ekonomisk grund för rutten då, säger Alf Sognefest, marknads- och terminalchef i Avinor på Flesland, enligt Bergens Tidende.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024