Annons:

Emirates flyger Köpenhamn-Dubai

Det snabbväxande flygbolaget Emirates startar linjen Köpenhamn-Dubai i oktober. Det är första gången flygbolaget flyger med eget plan från Norden.

– Nyheten slog ned som överraskning även för många inom Emirates, men det är väldigt glädjande, säger Göran Hansson, som ansvarar för Emirates försäljning i Skandinavien, Finland och Baltikum.
Den nya rutten är en konsekvens av Emirates kraftiga expansion. Flygbolaget har i år köpt 11 nya widebodyplan, vilket i sin tur frigör mindre flygplan. Den nordiska linjen flygs av Emirates minsta plan, en A330 med 278 platser.
Genom att förlägga linjen till Köpenhamn hoppas Emirates nå ett upptagningsområde som omfattar Norden, inklusive Island, Polen, Ryssland och Baltikum. Stockholm/Arlanda var inte aktuellt, främst till följd av sitt geografiska läge.
– Men man ska inte förringa betydelsen av den planerade flygskatten. De beräkningar vi gjort visar att den skulle ökat kostnaderna med 30-44 miljoner kronor på årsbasis, vilket i slutändan skulle drabbat våra resenärer, säger Göran Hansson.
Hälften av Emirates resenärer har Dubai som slutdestination, medan övriga fortsätter vidare till andra destinationer i Asien, Afrika, Australien och Nya Zeeland. I dag reser de flesta svenskar som flyger med Emirates via tyska flygplatser som Frankfurt, München och Düsseldorf.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024