Annons:

Högre flygskatt vid Turkietresor

I förslaget om flygskatt definieras Turkiet som utomeuropeiskt och resenärer ska därför betala den högre flygskatten på 192 kronor vid resor till landet. Reser man däremot till Ryssland, som också delvis tillhör Asien, blir skattenotan 96 kronor.

Enligt regeringsförslaget om flygskatt tillhör Turkiet inte Europa. I förslaget om flygskatt skiljs Turkiet ut och anses inte ligga i Europa, trots att delar geografiskt är inom Europas gränser. Resenärer till Turkiet måste därmed betala 192 kronor i skatt medan skatten är 96 kronor om de rest till ett annat europeiskt land. Samtidigt benämns hela Ryssland som europeiskt trots att det, precis som Turkiet, delvis tillhör Asien.
– Förmodligen är det politiskt alltför känsligt att placera Ryssland utanför Europa och därmed ta ut den högre flygskatten på stormakten Ryssland. Och dessutom ger ju flygskatt på resor till Ryssland inte staten lika stora skatteinkomster på resorna till Turkiet, säger Sam Weihagen, koncernchef för MyTravel Nothern Europe.
– Det är en ytterst märklig distinktion och stärker uppfattningen att hela förslaget i sig är ytterst ogenomtänkt, säger Johan Lundgren, koncernchef på Fritidsresor, enligt Flygtorget.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024