Annons:

Prisraset för affärsflyget i Sverige är över

Trenden med prissänkningar för affärsflyg inom Sverige har nu brutits. Under det sista kvartalet år 2005 steg i stället priserna. För affärsresor utanför Sverige har priserna dock både sjunkit och stigit, beroende på destination. Biljettpriset till Bangkok är det som sjunkit mest under perioden.

Affärsflygets prisras är över. Under förra årets sista kvartal steg priserna för affärsflyget i Sverige med 5,7 procent. Det innebär dock en minskning med 20 procent jämfört med samma period året före.
– Förra året såg vi enorma prissänkningar inom Sverige, mycket tack vara SAS-lågprissatsning. Under sista kvartalet har priserna stabiliserats och kommer förmodligen att ligga kvar där ett tag, säger Cathryn Trollsås, nordisk chef för leverantörsrelationer på BTI Nordic.
Priserna på affärsresorna inom Europa har däremot både stigit och sjunkit. Sammantaget sjönk dock priserna inom Europa. Resor till London, Amsterdam, Köpenhamn, Helsingfors och Zürich har sjunkit, medan Bryssel, Oslo, Frankfurt och Paris har blivit dyrare.
Det finns inte någon klar trend för priserna till utomeuropeiska resmål. Resor till Johannesburg och New York har exempelvis blivit elva procent dyrare. Det resmål som däremot visar störst prissänkning är Bangkok. Affärsresor dit blev 15 procent billigare, rapporterar BTI Nordic.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024