Annons:

Nuder överväger ändring av flygskatten

Flygskatten kan komma att arbetas om efter att modellen fått kritik från flera remissinstanser. Skatteverket klagar exempelvis på tekniska brister, medan Energimyndigheten och Konkurrensverket tvivlar på skattens effekter.

Efter att flera remissinstanser dömt ut regeringens förslag till flygskatt säger nu finansminister Pär Nuder att han kan tänka sig att arbeta om förslaget. Bland annat Skatteverket har ställt sig kritiskt till skatten. De menar att det finns flera tekniska brister i den förslagna modellen och tycker dessutom att skatten bör införas först vid nästa årsskifte. Uppgörelsen mellan miljöpartiet och regeringen säger dock att skatten ska införas den 1 juli.
– Jag tror inte att en hundralapp per biljett minskar strömmen av resenärer. Men en och annan kan dock komma att ta tåget som ju är skonsammare för miljön, säger Pär Nuder enligt DI.
Även Konkurrensverket och Energimyndigheten ratar förslaget, enligt Flygtorget. Energimyndigheten befarar att effekten endast blir att resenärer flyger via ett annat land. Konkurrensverket påpekar att just den effekten också kan resultera i sämre konkurrens på den svenska flygmarknaden. Konkurrensverket sammanfattar förslaget som ogenomtänkt och att det därför inte kan ligga till grund för lagstiftning.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024