Annons:

SAS-strejken dyr för piloterna

SAS ger inte upp sitt skadeståndskrav på 10 000 kronor från varje pilot som strejkade i Danmark förra veckan. Dessutom förlorar piloterna tre dagars lön. I Norge har flygningarna nu kommit i gång, men konflikten är inte löst.

De danska piloter som strejkade får en dyr nota för sin strejk. SAS vidhåller sitt skadeståndskrav om 10 000 kronor från varje pilot och piloterna mister dessutom tre dagars lön.
– Vi kommer att vidhålla det kravet. Det har var ju en olaglig aktion som skadade företaget väldigt kraftigt, säger Hans Ollongren, informationsdirektör på SAS, enligt DI.
I Norge har trafiken återupptagits i normal styrka igen. Av norska SAS 800 piloter var 50 sjukskrivna under lördagen. Det är lite högre än under en vanlig dag, då antalet sjukskrivna piloter brukar vara mellan 30-40. Lördagens sjukskrivningstal motsvarar hälften av dem som sjukskrev sig förra veckan och flygningarna kunde flyta på som normalt, enligt Airwise.
Parterna i Norge träffas dock först den 6 februari och piloterna menar att konflikten fortfarande är olöst och kan därför fortsätta.
– SAS har inte kommit med några förslag för att lösa problemen. Om man fortsätter på den linjen blir det ingen lösning, säger Jens Lippestad på Norska SAS-piloternas Förening, enligt DI.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024