Annons:

Turkietflyg flyttar till Kastrup vid flygskatt

Ving kommer antagligen att flytta sina Turkietavgångar från Sturup till Kastrup om flygskatteförslaget godkänns. Flygskatten till Turkiet blir högre eftersom det klassas som ett utomeuropeiskt land och Ving tror att prisskillnaden kan räcka för att man ska förlora resenärer.

Om flygskatten omsätts i praktiken kommer Ving att flytta sina charteravgångar till Turkiet från Sturup till danska Kastrup. Det rapporterar nyhetsbrevet Flygtorget. Eftersom Turkiet definieras som utomeuropeiskt i skatteförslaget blir skatten 192 kronor i stället för 96 kronor inom Europa.
– Risken är överhängande att vi då väljer att flyga till Turkiet från Kastrup i stället, säger Vings marknadschef Claes Pellvik.
Allt eftersom Turkiet har blivit ett populärare resmål har också priserna pressats och man tror att prisskillnaden mellan att resa från de två närliggande flygplatserna är för stor.
– Visserligen är de övriga avgifterna för att flyga från Kastrup något högre än på Sturup, men skillnaden i kostnad skulle i vart fall bli runt 150 kronor högre från Sturup. Vi i charterbranschen arbetar med små marginaler och då är 150 kronor är rätt mycket,, säger Pellvik.
Eftersom det tar tid att lägga om flygrutter så lär ändringar ske först under nästa år.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024