Annons:

SAS-piloterna har för långa arbetspass

Luftfartsmyndigheterna tycker inte att SAS håller sig till reglerna för längden på piloternas arbetspass. Man har då räknat in den flygtid som piloterna har till arbetet och SAS menar att piloterna inte måste ta flyget till jobbet.

De skandinaviska luftfartsmyndigheterna anser att SAS bryter mot reglerna för hur långa arbetspass piloterna får ha. Piloterna vänder sig också mot sättet att lägga scheman där de säger sig kunna få arbetspass på uppåt 20 timmar, trots att piloter får schemaläggas för arbetspass på högst 14 timmar.
– Den bedömning som jag tillsammans med mina kollegor i Norge och Danmark har gjort är att man ska räkna in transporter från Oslo och Stockholm till Köpenhamn i den arbetstid som en pilot har. Om det är så att man arbetar för lång tid kan det få betydelse för flygsäkerheten. Man blir helt enkelt för trött, säger Luftfartsstyrelsens generaldirektör Nils Gunnar Billinger enligt Flygtorget.
SAS menar dock att piloterna inte måste flyga till jobbet.
– De får gärna ta bil eller komma till Köpenhamn och checka in på flygningen på annat sätt. Vår schemaläggning sker i enlighet med skandinaviska myndigheters regler, säger Lars Mydland, operativ chef på SAS.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024