Annons:

Interconts framtid i SAS oklar

Uppdelningen av SAS i nationella bolag har gjort att framtiden för kabinpersonalen är osäker. SAS har tidigare försökt säga upp personalens kollektivavtal och nu råder allmän osäkerhet om kabinpersonalen ska flyttas ut ur koncernen SAS och knoppas av i ett eget bolag.

SAS uppdelning av verksamheten i nationella bolag kan bli en avgörande fråga även för kabinpersonalen. Framtiden är osäker för Intercont Transports cirka 300 anställda då man ännu inte vet vad som ska hända. Scandinavian Cabin Crew Association, SCCA, och SAS tog upp frågan när de möttes för ett par veckor sedan. Ingen vet ännu om bolaget även i fortsättningen ska höra till SAS-koncernen eller bli ett fristående bolag.
– Ett värsta scenario är att det blir övertalighet i Sverige som kan betyda att arbetstillfällen går förlorade, säger Pelle Gustafsson, vice ordförande SCCA.
Förhandlingarna mellan SCCA och SAS har även tidigare gått heta då SAS ville säga upp kollektivavtalet.
– Det var nära konflikt från och med första mars men SAS gav med sig.
Nu löper avtalet med sju dagars varsel efter 28 februari då det nuvarande avtalet går ut, precis som för SAS övriga kabinpersonal, säger Gustafsson till Nyhetsbyrån Direkt.
Enligt Gustafsson är kabinpersonalen lika frågande till SAS agerande som piloterna.
– Det verkar som om ledningen är osäker på hur den ska agera… Vi får olika informationer. Vi vill veta hur det blir, säger han.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024