Annons:

Ändringar i flygskatteförslaget

Regeringen överlämnade i går ett reviderat flygskatteförslag till Lagrådet. Turkiet räknas nu som europeiskt, stödområdena har omdefinierats, beloppen ändrats lite och startdatumet flyttats fram till den 1 augusti.

När regeringen i går överlämnade förslaget om flygskatt till Lagrådet hade några förändringar gjorts.
Skatten föreslås bli 94 kronor inom Europa och 304 kronor för resor utom Europa. Undantag görs för resor till och från det så kallade ”stödområde A” som innefattar flygplatser i Kiruna, Pajala, Gällivare, Arvidsjaur, Hemavan, Storuman, Vilhelmina, Lycksele, Östersund, Sveg, Torsby och Hagfors. Undantag ska också göras för resor från, men inte till, ”stödområde B”. Det inkluderar flygplatser i Luleå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Kramfors, Sundsvall-Härnösand, Hudiksvall, Söderhamn, Mora, Arvika och Visby. Undantag görs endast på dessa resor om destinationen är inom Europa.
Regeringen har också backat angående det tidigare förslag att definiera Turkiet som utomeuropeiskt och därmed ta ut det högre skattebeloppet. Turkiet ingår numera i Europa även i flygskattefrågor, enligt Regeringskansliet.
Startdatumet för skatten har flyttats fram till den 1 augusti. Biljetter köpta före den 1 juli och med avresa före årsskiftet påverkas dock inte.
Kustbevakningens och Försvarsmaktens flyg undantas liksom ambulans-, skol- och räddningsflyg, enligt det reviderade förslaget.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024