Annons:

Ryanair planerar nedläggningar om flygskatten genomförs

Ryanair förhandlar med Kastrup för att starta nya flyglinjer. Samtidigt planerar man nedläggningar inför ett genomförande av flygskatt i Sverige. Linjer från Västerås och Sturup ska läggas ned och nu ser man över trafiken från Skavsta och Göteborg.

Ryanair planerar inför genomförandet av den föreslagna flygskatten. Skavsta och Göteborg City Airport kan komma att drabbas hårt om Ryanair lägger om sin trafik eller lägger ned linjer. I fjol flög Ryanair 1,7 miljoner passagerare via Skavsta och en halv miljon passagerare via Göteborg City Airport, enligt Flygtorget. Ryanair har redan beslutat att ett antal linjer ska läggas ned.
– Vi har redan beslutat att lägga ned vår linje Västerås-Luton från den 1 juli om skatten införs. Vi har en redan en låg lönsamhet på den linjen och en flygskatt blir därmed helt avgörande, säger Karl Högstadius på Ryanair.
Sedan tidigare har lågprisflygbolaget också beslutat att en avgång från Sturup till Stanstead ska flyttas till Kastrup den 1 juli.
– Vi ligger just nu i förhandlingar med Kastrup om villkoren för oss att börja trafikera Kastrup. Vi flyger idag inte på Kastrup utan bara på Århus. Men eftersom Danmark har beslutat ta bort sin skatt, så planerar vi nya rutter från nya flygplatser i Danmark, säger Högstadius.
Den 4 april startar Ryanair en linje mellan Sturup och Dublin, men även den ska läggas ned om skatten införs.

Kommentarer är stängda.