Annons:

IATA: Flygbolagen gör vinst på 7,2 miljarder dollar 2007

IATA ändrar sin prognos för nästa år och tror nu att flygbolagen kommer att redovisa en vinst på 7,2 miljarder dollar nästa år. Det är en miljard dollar mer än vad man trodde i december och ändringen beror på oväntat hög efterfrågan och ekonomiskt tillväxt.

IATA förutspår att världens flygbolag ska gå med en sammanlagd vinst om 7,2 miljarder dollar nästa år. Redan i år förväntas de europeiska flygbolagen göra en vinst om 1,4 miljarder dollar.
Den ljusa framtidssynen beror på större efterfrågan och bättre ekonomisk tillväxt än väntat. Så sent som i december spådde IATA att flygbolagen skulle redovisa en förlust på 4,3 miljarder dollar i år och en vinst på 6,2 miljarder dollar nästa år.
Högst lönsamhet kommer de asiatiska flygbolagen att visa i år, med en vinst på två miljarder dollar. Förluster ska i stället de nordamerikanska flygbolagen stå för, med ett sammanlagt resultat om 5,4 miljarder dollar i förlust. Prognosen är sänkt från de 6,5 miljarder dollar IATA förutspådde i december och en vinst om 1,1 miljarder dollar väntas nästa år.
Beräkningarna är gjorda med en råoljepris på 57 dollar per fat och oljepriset är också den faktor som kan komma att förändra prognoserna, enligt DN.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024