Annons:

Tre flygplatser förlorar statligt stöd – ligger för nära Stockholm

Flygplatserna i Linköping, Västerås och Örebro ska enligt regeringens och samarbetspartiernas transportpolitiska proposition förlora sitt statliga stöd. Anledningen är att flygplatserna ligger för nära Stockholm.

Flygplatserna i Linköping, Västerås och Örebro förlorar sitt statliga stöd på grund av att de ligger för nära Stockholm. Sammanlagt har flygplatserna fått ett driftstöd på tio miljoner kronor, men eftersom de ligger mindre än två timmar från Stockholm med andra transportmedel drar regeringen och samarbetspartierna in stödet. Det framgår av den transportpolitiska propositionen som arbetats fram.
– Det är redan i dag så att folk tar tåget i stället. Vi har satsat mycket pengar på att bygga snabbjärnvägar och annat som underlättar resandet, säger infrastrukturminister Ulrica Messing.
De svenska hamnarna ska också ses över för att utse ett antal strategiskt viktiga för svensk export. Dessa hamnar ska staten ta ett större ansvar för, enligt DN.
Propositionen föreslår också krav på samordnad biljettbokning och information då flera aktörer är inblandade i en och samma resa.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024