Annons:

SAS Braathens strejkande kabinförening: ”Jensen bör avgå”

Strejken bland SAS Braathens kabinpersonal drabbade under torsdagen närmare 30 000 passagerare. Medan SAS Braathens och den icke strejkande kabinföreningen SBK kom överens om ett nytt avtal fortsätter kabinföreningen NKF:s strejk. NKF tycker dessutom att SAS-ledningen ljuger och att dess administrative direktör Petter Jensen ska avgå.

SAS Braathens och den icke strejkande kabinföreningen SBK har enats om ett nytt avtal om två år. Kabinföreningen NKF, Norsk kabinförening, fortsätter dock sin strejk.
– Totalt sett är avtalet vi nu har kommit fram till med SBK väldigt likt det vi hoppades få till stånd med NKF. Då kunde vi ha utjämnat skillnaderna mellan de båda grupperna och uppnått lika lön för lika arbete. Dessväre blev det inte så, säger aministrative direktören Petter Jensen i ett pressmeddelande.
Den strejkande kabinpersonalen tycker att samma Petter Jensen ska avgå.
– Vi litar över huvudtaget inte på Petter Jansen. Vi anser att han bör avgå. Jag kan svårligen se hur han ska kunna fortsätta som ledare för ett företag när en så stor del av personalen inte känner någon tillit för honom, säger Elisabeth Goffeng, vice ordförande i Norsk Kabinförening, enligt n24.
Tidigare har NKF också gått hårt fram mot ledningen. I ett pressmeddelande skrevs följande:
”Det är viktigt att understryka att vår chef far med direkt lögn i medierna, vilket visar att vi har en ledning som inte är att lita på”, enligt DI.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024