Annons:

En god månad för flyget

FlyMe, Finnair och SAS redovisar alla passagerarökningar under mars månad. Luftfartsverket noterar samtidigt en passagerarökning med sju procent på flygplatserna.

Luftfartsverket, LFV, redovisar en ökning av passagerarantalet på flygplatserna med sju procent jämfört med samma månad i fjol. Inrikes och utrikes ökade båda med sju procent.
– Den onormalt stora passagerarökningen är till stor del en effekt av att påsken var tidig förra året och inföll i mars. Bortsett från påskeffekten uppskattas passagerarökningen för mars till tre-fyra procent, men trenden är ändå tydlig. Trafiken fortsätter sin stabila uppgång, säger LFV:s marknadsdirektör Dan Lundvall.
Stockholm-Bromma var den flygplats som ökade mest med sina 25 procent. Jönköping och Östersund ökade med 22 procent vardera och Ronneby med 16 procent. Arlanda ökade med åtta procent.
Drygt 67 procent fler flög med FlyMe under mars månad jämfört med i fjol.
– Över 30 000 fler passagerare flög med oss i mars jämfört med förra året, det visar att vår ökning av inrikestrafiken har slagit väl ut, säger vd Fredrik Skanselid.
Kabinfaktorn steg med 1,1 procentenheter till 61,7 procent.
Finnairs kabinfaktor steg med 0,9 procentenheter till 74,9 procent. Antalet passagerare ökade med 6,3 procent. Mätt i RPK ökade trafiken med 04, procent.
Antalet passagerare som reste med Flynordic ökade med 15,4 procent, enligt DN.
SAS flög under mars 15,9 procent fler passagerare jämfört med samma månad i fjol. Kabinfaktorn ökade med 2,9 procentenheter och nådde rekordet 69,8 procent. Kabinfaktorn för SAS Danmark ökade med 7,3 procentenheter och i SAS Sverige steg den med 4,5 procentenheter. SAS Braathens ökade med 2,7 procentenheter i kabinfaktor. Spanairs trafik ökade emd 21,4 procent och Blue1s kabinfaktor steg med tre procentenheter till 59,5 procent.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024