Annons:

Landvetter måste spara

Driftskostnaderna för Landvetters flygplats är högre än på andra flygplatser och nu ska ett nytt sparpaket lanseras. Mellan 50 och 110 tjänster kommer att dras in när minst 23 miljoner kronor ska sparas.

Landvetters flygplats måste spara pengar och kommer att dra in mellan 50 och 110 tjänster. Minst 23 miljoner kronor ska nu sparas in. Ledningen ska meddela hur många som måste gå i maj. I dag finns drygt 440 årsarbeten fördelat på cirka 570 anställda. Senast i julas avskedades sex personer.
– Oron är stor bland de anställda. Det senaste sparprogrammet är precis avslutat när nästa tar vid, , säger Göran Falk, ordförande för Sekoklubben.
– Vi ska göra en effektivare bemanningsplan så att vi i första hand kommer bort från timanställda, men det blir en övertalighet även för tillsvidareanställda. En plan är att de som blir kvar får vara beredda att dela sina arbetsdagar mellan flera arbetsuppgifter, säger informationschefen Niclas Henningsson.
Driftskostnaderna är högre på Landvetters flygplats jämfört med andra svenska. På Landvetter är driftskostnaden i snitt 91 kronor per passagerare medan den på Umeå och Arlanda flygplats är 78 kronor, skriver UNT.

Kommentarer är stängda.