Annons:

Ryanair lovar elva nya linjer om skatten inte genomförs

Lågprisflygbolaget Ryanair lovar att starta elva nya flygrutter och behålla linjen mellan Västerås och London om regeringen inte genomför sin planerade flygskatt.

Ryanair lovar att behålla linjen mellan Västerås och London och dessutom starta elva nya linjer om flygskatten inte införs. Föra flygskattsförslaget var planerna att genomföra expansionen under nuvarande verksamhetsår, det vill säga före den 31 mars 2007.
– I samband med flygskatten frös vi våra planer, men om skatten inte införs fullföljer vi dem. Vi utökar i så fall med två nya plan på Skavsta, vilket innebär sju nya linjer. I Göteborg planerar vi tre nya linjer och i Malmö kommer vi att bibehålla de två linjerna, och utöka med en linje. Vi kommer även att bibehålla Västerås-linjen, säger Ryanairs Nordenchef Lotta Lindquist-Brosjö till Nyhetsbyrån Direkt enligt DI.
Det skulle enligt Ryanair betyda 1,1 miljoner nya passagerare per år. Flygbolaget har under de senaste tre veckorna startat 32 nya linjer, men inga i Sverige.
– Det turistekonomiska omsättningsminskningen innebär en förlust på 168 miljoner kronor i Västerås och i Malmö på motsvarande 73 miljoner kronor, säger Lindquist-Brosjö.
– Vi drar in mycket mer turister till Sverige än linjerna till Arlanda. Hos oss är 40 procent av de inkommande passagerarna utlänningar medan siffran är 25 procent för Arlanda.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024