Annons:

Biluthyrare samarbetar med rederi om bilstölder

Biluthyrningsbranschens Riksförbund, BURF, ska samarbeta med det estniska rederiet Baltic Scandinavian Line, BSL, för att förhindra att stulna hyrbilar förs ur Sverige.

I fjol försvann ungefär 20 bilar från svenska biluthyrningsföretag. Bilarna försvinner österut eller till bland annat Nordafrika via Spanien och Italien. Nu ska BURF och BSL samarbeta för att förhindra att svenska hyrbilar förs ur landet.
– Vi ser överenskommelsen som början till ett genombrott för bättre skydd mot internationella ligor som stjäl hyrbilar och kör österut till framför allt Ryssland. Vi har i åratal haft problem med stulna hyrbilar som förs ur landet utan att någon hindrar dem. Nu har den svenska biluthyrningsbranschen i samarbete med det estniska fraktrederiet BSL tagit initiativet till att ta fram ett system för ökad kontroll, så att vi får större möjlighet att stoppa stulna hyrbilar innan de rullar iland i Estland. Vi hoppas att kunna initiera den här typen av överenskommelser med fler rederier, säger Roger Ekdahl, vd för BURF.
BSL trafikerar dagligen sträckan Paldiski-Kappelskär-Paldiski och är i huvudsak inriktat på godstrafik.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024