Annons:

Norrköpings kommun vill inte ha kvar Skyways

Skyways vill fortsätta flyga från Norrköping och gärna även få samma förmåner och rabatter som konkurrenten Cimber Air. Men Norrköpings kommun är missnöjd och kräver att Skyways fogar sig efter kommunens villkor för att få samma förmåner.

Skyways vill omförhandla sina avtal och fortsätta att flyga från Norrköping. Flygbolaget vill gärna ha liknande förmåner som konkurrenten Cimber Air, men Norrköpings kommun vill inte ha kvar Skyways som operatör.
– Vi vill ha en operatör som ställer upp på våra villkor och det har inte Skyways gjort. Om de väljer att stanna kvar så kan de få samma förmåner som Cimber Air, men då måste de uppfylla våra villkor, säger Björn Johansson, kommundirektör i Norrköping.
Kommunen vill bland annat att flygbolagen flyger med jetplan, har snabba förbindelser, flyger på de tider som kommunen vill och att alla bokningsklasser hålls öppna.
Kommunen är också missnöjd med det passagerartapp man tycker att Norrköping har.
– Under den tid som Skyways har varit här har passagerarantalet sjunkit från 90 000 till 30 000. Något samband mellan orsak och verkan måste finnas, konstigt vore det annars, säger Johansson till Corren.se.

Kommentarer är stängda.