Annons:

Lindegaard lämnar SAS i höst

SAS vd och koncernchef Jörgen Lindegaard kommer att lämna SAS under hösten 2006. Någon efterträdare är ännu inte utsedd.

Jörgen Lindegaard har meddelat SAS styrelse att han avser att sluta efter fem år. Anledningen är att han känner att tiden är mogen för en ny vd att ta vid och själv vill hinna med ytterligare en utmaning.
– Det har varit fem år präglade av stora förändringar. Kort efter det att jag börjat i SAS inträffade 11 september-katastrofen som i hög grad påverkade resandet. Under dessa år fick också lågpriskonkurrensen sitt genombrott. De första delarna av ett nödvändigt besparings- och förändringsarbete är nu genomförda, säger Jörgen Lindegaard.
SAS styrelseordförande Egil Myklebust beklagar att Lindegaard valt att lämna sin tjänst och menar att Lindegaard haft ett av de svåraste vd-jobben i Skandinavien.
– Jörgen Lindegaard har genomfört både tuffa åtgärdsprogram och aktiva nysatsningar. Detta har naturligtvis inte kunnat ske utan motstånd och ibland har det varit hårda tag. I takt med att insikten vuxit om att flyget befinner sig i en helt förändrad konkurrenssituation har respekten för Jörgens öppna och raka ledarstil ökat, säger Egil Myklebust.
Jörgen Lindegaard har sex månaders uppsägningstid. Styrelsen har påbörjat arbetet med att rekrytera en ny vd.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024