Annons:

Dyr nota för förseningar och terrhotet kvarstår

Flyget till och från London har nästan återgått till det normala. Den höjda säkerheten orsakade stora störningar i trafiken, men nu rapporteras endast små förseningar från Arlanda och Landvetter.

Under gårdagen var flygningarna till Arlanda från USA och London i snitt försenade med en halvtimme. Samtidigt ställde Ryanair in flera av sina avgångar under helgen.
Säkerhetsnivån på flygplatserna i London hålls dock fortfarande hög och klassas som ”kritisk”.
– På basis av vad vi vet kan det finnas fler där ute … Så hotet om en terroristattack i Storbritannien är fortfarande väldigt påtagligt, sade John Reid till BBC.
Plånböcker, pass, receptbelagda mediciner och barnmat är det enda handbagage som tillåts. Flygplatspersonalen börjar klaga på att man inte har tillräckligt mycket personal för att klara av de nya säkerhetsrutinerna under en längre tid.
Kostnaderna för de hittills 350 inställda flygningar vid Heathrow beräknas ha kostat över 100 miljoner kronor. Det inkluderar dock inte passagerarnas kostnader för extra övernattningar, transfer och besvär. Men resenärerna kan inte räkna med ersättning, enligt SAS som hänvisar till EU-normer, enligt DN.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024