Annons:

Sabre och American överens om nytt GDS-avtal

Efter många om och men har American Airlines och GDS-bolaget Sabre, som är störst på den amerikanska marknaden, slutit ett 5-årigt distributionsavtal.

Det nya avtalet innebär att American kommer att distribuera samtliga sina biljettyper och priser genom Sabre. För att de Sabreanslutna resebyråer i USA ska få tillgång till detta ”full content” och även vara garanterade att slippa extra bokningsavgifter som flygbolagen hotar att införa, krävs att resebyråerna ansluter sig till Sabres Efficient Access Solution. Det är ett så kallat opt in-program som även Galileo och Worldspan presenterat. Resebyråer som ansluter sig till programmet får kraftigt sänkta GDS-incentives, upp till 80 procent enligt Business Travel News. Står resebyrån utanför riskerar de att inte få tillgång till allt flyginnehåll och dessutom bli påförda extra avgifter från flygbolagen.
Genom avtalet med American har nu Sabre överenskommelser med de sex stora flygbolagen i USA.
American Airlines är det flygbolag som agerat tuffast mot GDS-bolagen nu när den amerikanska GDS-marknaden har avreglerats. Exempelvis har American inte slutit något avtal med Amadeus, som är den minsta GDS:en i USA.
De nya GDS-överenskommelserna gäller enbart USA och exempelvis inte resebyråer i Europa och Skandinavien.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024