Annons:

Stena Line: ”Vi ligger klart bättre till än förra året”

Rederiet Stena Line har ett bra år hittills, trots att passagerarantalet har minskat.- Trots en liten nedgång för våra passagerarvolymer, där en förklaring är varvsuppehåll och ändrade turlistor på vissa linjer, är vi nöjda med årets utveckling hittills, säger vd Gunnar Blomdahl.

– På flera linjer ser vi också att våra marknadsandelar för passagerare ökar. Om vi dessutom jämför med hur det såg ut vid samma tid förra året, kan vi konstatera att volymutvecklingen på passagerarsidan har stabiliserats. Detta, samt att vi sänkt våra kostnader, gör att vi har en positiv ekonomisk utveckling och ligger klart bättre till än förra året, säger Blomdahl.
De enda linjerna som visar på ökning av passagerarantal är Karlskrona-Gdynia och Göteborg-Kiel där ökningarna är 13 respektive en procent. Linjerna i Skandinavien har nedgångar på mellan en och fyra procent.
I början av nästa år tas färjan mellan Hoek van Holland och Harwich ur trafik. Stena Hollandica och Stena Britannica förlängs samtidigt för ökad kapacitet.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024