Annons:

LFV förbättrar resultatet och rekordsänker avgifter

Luftfartsverket, LFV, fortsätter att förbättra sitt resultat och ska nu göra en rekordsänkning av de avgifter som flygbolagen betalar. Årets första nio månader innebar ett resultat på 406 miljoner kronor, vilket är 261 miljoner kronor bättre än motsvarande period i fjol. Två av orsakerna är lägre rörelsekostnader och ökad kommersiell verksamhet.

Efter årsskiftet genomför LFV de största sänkningarna någonsin av de trafikavgifter som flygbolagen betalar. På Arlanda och Landvetter sänks passageraravgifterna på utrikestrafiken med 90 miljoner kronor.
Utöver det ska 15 miljoner kronor satsas på turismprojekt för att ge nya turist- och resandeströmmar. Bland annat en Malmösatsning och en satsning på Norrbotten är planerade.
Kostnaderna har minskat med 15 miljoner till 3 754 miljoner kronor och omsättningen har ökat med fem procent till 4 384 miljoner kronor.
Passagerartrafiken har ökat med tre procent under perioden januari-september, jämfört med i fjol. Utrikes ökade med åtta procent och inrikes med två procent.

Kommentarer är stängda.